Project

Townhouse Development

Pfeiffer Place, Cairns

 

Details:

JB’s brief included instructions to:

  • Design a triplex (three townhouses) to blend into the urban environment,
  • Design a structure to best suit the natural fall of the land.
  • Triplex design to consist of three x bedrooms and two x bathroom units.
  • Each unit design to accommodation a single garage plus an open carport.

The constrained sloping site presented an overall design challenge, particularly for vehicle access as the site has a 3-metre even fall to the rear of the block and this feature demanded a design that would allow a structure to step evenly down the site.

JB’s contemporary design encourages the townhouse complex to quietly travel down the slope, in such a way that the complex disappears from view at street level.

The angled building design element, enables a modern-style-construction arrangement to work easily with the minimum requirements for vehicle access with turning, allowing drivers to leave the site in forward gear.

The overall design establishes private, covered outdoor living spaces, that provide additional shading to ground floor living areas.

 

Design Team:

Headed by Terry James

 

Town Planner:

Urban Sync Pty Ltd

 

Builder:

Gannon and Woods

 

Photographer:

Status Images

 

Project

Townhouse Development

Pfeiffer Place, Cairns

 

Details:

JB’s brief included instructions to:

  • Design a triplex (three townhouses) to blend into the urban environment,
  • Design a structure to best suit the natural fall of the land.
  • Triplex design to consist of three x bedrooms and two x bathroom units.
  • Each unit design to accommodation a single garage plus an open carport.

The constrained sloping site presented an overall design challenge, particularly for vehicle access as the site has a 3-metre even fall to the rear of the block and this feature demanded a design that would allow a structure to step evenly down the site.

JB’s contemporary design encourages the townhouse complex to quietly travel down the slope, in such a way that the complex disappears from view at street level.

The angled building design element, enables a modern-style-construction arrangement to work easily with the minimum requirements for vehicle access with turning, allowing drivers to leave the site in forward gear.

The overall design establishes private, covered outdoor living spaces, that provide additional shading to ground floor living areas.

 

Design Team:

Headed by Terry James

 

Town Planner:

Urban Sync Pty Ltd

 

Builder:

Gannon and Woods

 

Photographer:

Status Images

 

Multi-Residential projects gallery
Have a look through some of our multi-residential projects through the links below

We work closely with builders and developers to ensure these large scale projects are efficiently completed

Townhouse Development
"Design a triplex (three townhouses) to blend into the urban environment"
Multi Unit Development
"An attractive building with pleasant living environments appropriate for our climate"
Coming Soon
"Check back soon for an exciting new project"
Website designed, hosted & maintained by Allcorp © 2019